чуденка


Добре, и сега какво ще правим с тези тъй наречени “блогове”? Имам чувството, че 94% от всички интернет-грамотни българи си имат блог и повече или по-малко редовно пишат там, изливат се или (е, да, случва се) споделят нещо полезно или информативно. Една голяма, твърде голяма част от моите приятели и познати, списват такива чудесии. В крайна сметка какво се получава – като срещне човек някой познат, вече няма как да мине само с въпросите “Как си, какво правиш, как са нещата, как е това, какво стана с онова…”, защото рискува отговор от типа на: “Ами аз си пиша в блога…”

Лично за мен самото четене на блогове е донякъде приятно и отпускащо занимание. Предполагам, че с малко психология и теоретизиране, лесно може да се обясни какво търся в чужди блогове, защо това замества вестника ми и т.н. В итнерес на истината намирам, че доста от нещата, които редовно следя, са написани от много готини хора, хора, имащи мислене, разбиране, позиции, каквито аз уважавам, към които се стремя или които притежавам. Простичко казано – хора, които ми допадат като личности. Ама хора, които никога не съм виждал – нито те ме знаят, нито аз съм им стискал ръка. За това вината е изцяло моя, разбира се, просто отбелязвам факт.

Та, интересен феномен са тези блогове; спонтанното сравнение с вестника ми се струва провокативно…
Преди да са изстинали жегите, веднага, след като минат мъките, ще summon-ваме на бира. Няма как.


Ковачевци

 1. #1 by Nanera on July 23, 2006 - 6:30 pm

  това със стискането на ръката не ми се вижда много уместно но е достатъчна причина да започна коментара. иначе и за статистиката не съм съгласен но определено това е нещо което се разраства бързо.

  айде вече да говорим за музикалния блог. :-)

 2. #2 by wireman on July 23, 2006 - 11:36 pm

  Пиши на мен или Ася в скайп, например :)

 3. #3 by tz on August 2, 2006 - 8:25 pm

  moqt blog, molq da go publikuvash ako moje
  http://blog.simpaticus.info

  i sajta(do esenta shte e gotov, a sega shte obikalqm po mesta bez net :()”:
  http://www.simpaticus.info

 4. #4 by tz on August 2, 2006 - 8:47 pm

Comments are closed.